Volgens voorlopige cijfers kwam de groei in het derde kwartaal uit op 1,4 procent in vergelijking met een jaar eerder. Daarmee was wel sprake van een vertraging van de economische vooruitgang, want in het tweede kwartaal kwam het groeitempo nog uit op een bijgestelde 2,6 procent op jaarbasis.

Met name de export joeg de groei van Japan aan, geholpen door een gestegen vraag naar auto's en elektronische onderdelen van Japanse makelij. De uitvoer klom met 1,5 procent, terwijl de import met 1,6 procent kromp. De bedrijfsinvesteringen gingen licht omhoog, maar de consumentenbestedingen in het land namen af.

Volgens voorlopige cijfers kwam de groei in het derde kwartaal uit op 1,4 procent in vergelijking met een jaar eerder. Daarmee was wel sprake van een vertraging van de economische vooruitgang, want in het tweede kwartaal kwam het groeitempo nog uit op een bijgestelde 2,6 procent op jaarbasis.Met name de export joeg de groei van Japan aan, geholpen door een gestegen vraag naar auto's en elektronische onderdelen van Japanse makelij. De uitvoer klom met 1,5 procent, terwijl de import met 1,6 procent kromp. De bedrijfsinvesteringen gingen licht omhoog, maar de consumentenbestedingen in het land namen af.