Italië haalde donderdag 4,9 miljard euro op met staatsobligaties op middellange en lange termijn.

Voor staatsobligaties voor een termijn van drie jaar (2015) moest Italië een rente van 3,89 procent betalen, wat aanzienlijk meer is dan de 2,76 procent tijdens de recentste gelijkaardige operatie op 14 maart. De Italiaanse centrale bank rekende erop minstens 3 miljard op te halen, maar het werd slechts 2,88 miljard.

Ondanks de oplopende rente blijft Italië vandaag veilig onder de kritieke grens van 6 procent. Dat is de rente die in december 2011 moest worden betaald op staatspapier van middellange termijn.

Door de min of meer geslaagde veiling van donderdag daalde de de rente op obligaties met een looptijd van 10 jaar tot 5,42 procent. (Belga/BO)

Italië haalde donderdag 4,9 miljard euro op met staatsobligaties op middellange en lange termijn.Voor staatsobligaties voor een termijn van drie jaar (2015) moest Italië een rente van 3,89 procent betalen, wat aanzienlijk meer is dan de 2,76 procent tijdens de recentste gelijkaardige operatie op 14 maart. De Italiaanse centrale bank rekende erop minstens 3 miljard op te halen, maar het werd slechts 2,88 miljard. Ondanks de oplopende rente blijft Italië vandaag veilig onder de kritieke grens van 6 procent. Dat is de rente die in december 2011 moest worden betaald op staatspapier van middellange termijn.Door de min of meer geslaagde veiling van donderdag daalde de de rente op obligaties met een looptijd van 10 jaar tot 5,42 procent. (Belga/BO)