Het gaat niet goed met de Italiaanse economie, nu blijkt dat er niet alleen - zoals verwacht - een krimp gemeten werd in het derde kwartaal, maar er vrijwel zeker een tweede krimp komt in het vierde kwartaal. Er volgt dus een recessie.

Volgens berekeningen van het Italiaanse statistiekbureau Istat noteert Italië een eerst terugval sinds eind 2009. In het tweede kwartaal 2011 werd nog een toename van het bruto binnenlands product (bbp) met 0,3 procent genoteerd.

De Italiaanse regering, onder leiding van Berlusconi's opvolger Monti, twijfelt er zelf niet aan dat het land in een periode van recessie terechtkomt. Er is sprake van recessie wanneer er twee opeenvolgende kwartalen negatieve groei plaatsvindt. Het beleid in Rome houdt voor het vierde kwartaal rekening met een krimp van het bbp met 0,4 procent.

Mario Monti heeft intussen al een stevig bezuinigingsprogramma door het parlement geloodst om uit het vizier van de financiële markten te geraken. (Belga/BO)

Het gaat niet goed met de Italiaanse economie, nu blijkt dat er niet alleen - zoals verwacht - een krimp gemeten werd in het derde kwartaal, maar er vrijwel zeker een tweede krimp komt in het vierde kwartaal. Er volgt dus een recessie.Volgens berekeningen van het Italiaanse statistiekbureau Istat noteert Italië een eerst terugval sinds eind 2009. In het tweede kwartaal 2011 werd nog een toename van het bruto binnenlands product (bbp) met 0,3 procent genoteerd. De Italiaanse regering, onder leiding van Berlusconi's opvolger Monti, twijfelt er zelf niet aan dat het land in een periode van recessie terechtkomt. Er is sprake van recessie wanneer er twee opeenvolgende kwartalen negatieve groei plaatsvindt. Het beleid in Rome houdt voor het vierde kwartaal rekening met een krimp van het bbp met 0,4 procent. Mario Monti heeft intussen al een stevig bezuinigingsprogramma door het parlement geloodst om uit het vizier van de financiële markten te geraken. (Belga/BO)