Spanje krijgt het donderdagvoormiddag weer zwaar te verduren op de financiële markten. De rente op staatsobligaties voor een termijn van tien jaar loopt op tot 6,9 procent. Dat is een nieuwe recordhoogte sinds de oprichting van de eurozone.

De nieuwe renteklim is een gevolg van de ratingverlaging van kredietbeoordelaar Moody's. Moody's duwde de rating van Spanje woensdagavond drie stappen lager tot Baa3.Daarmee belandt Spanje op een zucht van de rommelstatus.

Maar het is niet enkel Spanje dat in zware problemen verkeert, ook Italië ziet de rente op het staatspapier donderdag gestaag boven de 6 procent klimmen.

Een langetermijnrente van 7 procent was het punt waarop andere Europese zorgenkinderen zoals Ierland, Portugal en Griekenland door de knieeën gingen en Europa om financiële hulp moesten vragen. Italië en Spanje zijn respectievelijk de derde en vierde economie van de eurozone. (Belga/BO)

Spanje krijgt het donderdagvoormiddag weer zwaar te verduren op de financiële markten. De rente op staatsobligaties voor een termijn van tien jaar loopt op tot 6,9 procent. Dat is een nieuwe recordhoogte sinds de oprichting van de eurozone.De nieuwe renteklim is een gevolg van de ratingverlaging van kredietbeoordelaar Moody's. Moody's duwde de rating van Spanje woensdagavond drie stappen lager tot Baa3.Daarmee belandt Spanje op een zucht van de rommelstatus. Maar het is niet enkel Spanje dat in zware problemen verkeert, ook Italië ziet de rente op het staatspapier donderdag gestaag boven de 6 procent klimmen. Een langetermijnrente van 7 procent was het punt waarop andere Europese zorgenkinderen zoals Ierland, Portugal en Griekenland door de knieeën gingen en Europa om financiële hulp moesten vragen. Italië en Spanje zijn respectievelijk de derde en vierde economie van de eurozone. (Belga/BO)