Volgens bronnen bij The Wall Street Journal ligt op de tafel van de in Frankfurt gevestigde raad van bestuur van de centrale bank een plan klaar om voor ongeveer 50 miljard euro staatsobligaties op te kopen, en dat voor minimum een jaar.

Dat voorstel moet de basis vormen voor het gezamenlijke overleg tussen alle 25 leden van de raad van bestuur van de ECB. De voltallige raad van bestuur, die bestaat uit zes directieleden en de 19 gouverneurs van de eurolanden, komt morgen donderdag 22 januari bijeen om een besluit te nemen over het te volgen monetaire beleid. Mogelijk wordt het maandelijkse bedrag van 50 miljard tijdens de bijeenkomst nog bijgestuurd, luidt het bij de krant.

Een ECB-woordvoerder weigerde woensdag evenwel commentaar te geven op het door de Amerikaanse zakenkrant vermelde bedrag van 50 miljard euro per maand.

Als het bericht van de WSJ klopt, loopt het totale bedrag van het ECB-inkoopprogramma (QE of kwantitatieve versoepeling) op tot een totaal van op zijn minst 600 miljard euro. Dat is meer dan de prognoses van de analisten die gemiddeld rekening hielden met 500 miljard euro. (BO)

Volgens bronnen bij The Wall Street Journal ligt op de tafel van de in Frankfurt gevestigde raad van bestuur van de centrale bank een plan klaar om voor ongeveer 50 miljard euro staatsobligaties op te kopen, en dat voor minimum een jaar. Dat voorstel moet de basis vormen voor het gezamenlijke overleg tussen alle 25 leden van de raad van bestuur van de ECB. De voltallige raad van bestuur, die bestaat uit zes directieleden en de 19 gouverneurs van de eurolanden, komt morgen donderdag 22 januari bijeen om een besluit te nemen over het te volgen monetaire beleid. Mogelijk wordt het maandelijkse bedrag van 50 miljard tijdens de bijeenkomst nog bijgestuurd, luidt het bij de krant.Een ECB-woordvoerder weigerde woensdag evenwel commentaar te geven op het door de Amerikaanse zakenkrant vermelde bedrag van 50 miljard euro per maand. Als het bericht van de WSJ klopt, loopt het totale bedrag van het ECB-inkoopprogramma (QE of kwantitatieve versoepeling) op tot een totaal van op zijn minst 600 miljard euro. Dat is meer dan de prognoses van de analisten die gemiddeld rekening hielden met 500 miljard euro. (BO)