Economen hielden gemiddeld rekening met een toename van de inflatie tot 2,2 procent. Op maandbasis gingen de consumentenprijzen in februari met 0,2 procent omhoog, na een stijging met 0,5 procent een maand eerder.

De kerninflatie, exclusief de schommelende prijzen van energie en voedingsmiddelen, bedroeg 1,8 procent op jaarbasis, net zoals in januari.

Vrees voor een oplopende inflatie en een hogere rente bracht vorige maand behoorlijk wat onrust mee op de financiële markten. Vandaar dat beleggers de cijfers over de inflatie sterk in de gaten houden.

Een oplopende inflatie kan de Fed, de Amerikaanse centrale bank, aansporen de rente sneller te verhogen dan aanvankelijk verwacht.

Economen hielden gemiddeld rekening met een toename van de inflatie tot 2,2 procent. Op maandbasis gingen de consumentenprijzen in februari met 0,2 procent omhoog, na een stijging met 0,5 procent een maand eerder. De kerninflatie, exclusief de schommelende prijzen van energie en voedingsmiddelen, bedroeg 1,8 procent op jaarbasis, net zoals in januari. Vrees voor een oplopende inflatie en een hogere rente bracht vorige maand behoorlijk wat onrust mee op de financiële markten. Vandaar dat beleggers de cijfers over de inflatie sterk in de gaten houden. Een oplopende inflatie kan de Fed, de Amerikaanse centrale bank, aansporen de rente sneller te verhogen dan aanvankelijk verwacht.