De inflatie in België is in oktober licht toegenomen van 2,76 tot 2,79 procent. Dat blijkt uit gegevens van de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie.

De toegenomen inflatie is in de eerste plaats een gevolg van hogere prijzen voor groenten, fruit, vlees, brood en granen, kleding en gsm-gesprekken. Motorbrandstoffen en hotelkamers werden goedkoper.

De inflatie voor energieproducten bedraagt deze maand 4,57 procent tegenover 4,97 procent in september en 5,71 procent in augustus. In januari bedroeg dat inflatiecijfer nog 13,9 procent.

De inflatie op basis van de gezondheidsindex, die gebruikt wordt voor de berekening van de spilindex, komt uit op 2,49 procent, tegenover 2,39 procent vorige maand. De spilindex bedraagt nu 119,62 punten en werd deze maand niet overschreden. (Belga/BO)

De inflatie in België is in oktober licht toegenomen van 2,76 tot 2,79 procent. Dat blijkt uit gegevens van de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie.De toegenomen inflatie is in de eerste plaats een gevolg van hogere prijzen voor groenten, fruit, vlees, brood en granen, kleding en gsm-gesprekken. Motorbrandstoffen en hotelkamers werden goedkoper.De inflatie voor energieproducten bedraagt deze maand 4,57 procent tegenover 4,97 procent in september en 5,71 procent in augustus. In januari bedroeg dat inflatiecijfer nog 13,9 procent. De inflatie op basis van de gezondheidsindex, die gebruikt wordt voor de berekening van de spilindex, komt uit op 2,49 procent, tegenover 2,39 procent vorige maand. De spilindex bedraagt nu 119,62 punten en werd deze maand niet overschreden. (Belga/BO)