De forse stijging van de consumentenprijzen in Turkije heeft te maken met de zware koersval van de Turkse lira. Dat maakt de invoer van producten in Turkije duurder.

In december was de inflatie op jaarbasis al uitgekomen op 36,08 procent. Analisten hadden voor januari 46,7 procent verwacht, maar het werd dus nog iets meer.

Turkije voert momenteel een atypisch monetair beleid. President Recep Tayyip Erdogan kant zich tegen een verhoging van de rentes, wat door economen nochtans wordt aanbevolen om de inflatie in toom te houden.

De forse stijging van de consumentenprijzen in Turkije heeft te maken met de zware koersval van de Turkse lira. Dat maakt de invoer van producten in Turkije duurder. In december was de inflatie op jaarbasis al uitgekomen op 36,08 procent. Analisten hadden voor januari 46,7 procent verwacht, maar het werd dus nog iets meer. Turkije voert momenteel een atypisch monetair beleid. President Recep Tayyip Erdogan kant zich tegen een verhoging van de rentes, wat door economen nochtans wordt aanbevolen om de inflatie in toom te houden.