Het gaat om het hoogste niveau in elf maanden. De laatste keer dat de inflatie meer dan 1 procent bedroeg, dateert van de 1,2 procent in februari 2009

De inflatie in de landen van de eurozone blijft ver verwijderd van de doelstelling van de Europese Centrale Bank (ECB), die op de middellange termijn mikt op een inflatie net onder de 2 procent. De stijging van de consumptieprijzen blijft ook ver verwijderd van de historische piek van 4 procent in de zomer van 2008.

De consumptieprijzen zijn in november 2010 voor het eerst in zeven maanden opnieuw beginnen te stijgen in de zestien landen van de eurozone.

Het gaat om het hoogste niveau in elf maanden. De laatste keer dat de inflatie meer dan 1 procent bedroeg, dateert van de 1,2 procent in februari 2009De inflatie in de landen van de eurozone blijft ver verwijderd van de doelstelling van de Europese Centrale Bank (ECB), die op de middellange termijn mikt op een inflatie net onder de 2 procent. De stijging van de consumptieprijzen blijft ook ver verwijderd van de historische piek van 4 procent in de zomer van 2008. De consumptieprijzen zijn in november 2010 voor het eerst in zeven maanden opnieuw beginnen te stijgen in de zestien landen van de eurozone.