Net als in de eurozone blijft ook de inflatie in de volledige Europese Unie in juli stabiel - 1,5 procent - in vergelijking met een maand eerder. In juli 2016 bedroeg de inflatie zowel in de eurozone als in de EU amper 0,2 procent.

Wat de afzonderlijke lidstaten betreft, werd de laagste inflatie afgelopen maand geregistreerd in Cyprus (-0,1 procent), in Bulgarije en Finland (beide 0,6 procent).

De hoogste inflatie werd opgetekend in Litouwen (4,1 procent), Estland (3,9 procent), Letland en het Verenigd Koninkrijk (beide 2,6 procent).

Volgens de berekeningen van het Europees statistiekbureau bedroeg de inflatie in België vorige maand 1,8 procent.

eurostat
© eurostat
Net als in de eurozone blijft ook de inflatie in de volledige Europese Unie in juli stabiel - 1,5 procent - in vergelijking met een maand eerder. In juli 2016 bedroeg de inflatie zowel in de eurozone als in de EU amper 0,2 procent.Wat de afzonderlijke lidstaten betreft, werd de laagste inflatie afgelopen maand geregistreerd in Cyprus (-0,1 procent), in Bulgarije en Finland (beide 0,6 procent). De hoogste inflatie werd opgetekend in Litouwen (4,1 procent), Estland (3,9 procent), Letland en het Verenigd Koninkrijk (beide 2,6 procent). Volgens de berekeningen van het Europees statistiekbureau bedroeg de inflatie in België vorige maand 1,8 procent.