In een eerste raming was nog uitgegaan van een inflatie van 2,6 procent. In februari bedroeg de inflatie 2,4 procent.

De inflatie gaat voor de vierde maand op rij boven de grens van 2 procent. De Europese Centrale Bank (ECB) streeft beleidsmatig een inflatie van om en bij 2 procent na.

Voor de volledige Europese Unie (EU) klokte het inflatiecijfer in maart af op 3,1 procent tegenover 2,9 procent in februari. Het laagste inflatiecijfer op jaarbasis werd in maart opgetekend in Ierland (1,2 procent), Zweden (1,4 procent) en Tsjechië (1,9 procent). Het hoogste inflatiecijfer komt op rekening van Roemenië (8,0 procent), Estland (5,1 procent), Bulgarije en Hongarije (beide 4,6 procent).

In de eurozone stegen de prijzen het meest voor transport (5,6 procent) en alcohol en tabak (3,6 procent).

In een eerste raming was nog uitgegaan van een inflatie van 2,6 procent. In februari bedroeg de inflatie 2,4 procent. De inflatie gaat voor de vierde maand op rij boven de grens van 2 procent. De Europese Centrale Bank (ECB) streeft beleidsmatig een inflatie van om en bij 2 procent na. Voor de volledige Europese Unie (EU) klokte het inflatiecijfer in maart af op 3,1 procent tegenover 2,9 procent in februari. Het laagste inflatiecijfer op jaarbasis werd in maart opgetekend in Ierland (1,2 procent), Zweden (1,4 procent) en Tsjechië (1,9 procent). Het hoogste inflatiecijfer komt op rekening van Roemenië (8,0 procent), Estland (5,1 procent), Bulgarije en Hongarije (beide 4,6 procent). In de eurozone stegen de prijzen het meest voor transport (5,6 procent) en alcohol en tabak (3,6 procent).