De gemiddelde inflatie in de 17 landen van de eurozone is in maart verder gedaald tot 1,7 procent, blijkt uit cijfers van het Europees statistiekbureau Eurostat.

De inflatie in de eurozone is gedaald van 1,8 procent in februari tot 1,7 procent in maart. Een jaar geleden klokte de inflatie af op 2,7 procent. Ook in de volledige Europese Unue (EU) daalde de inflatie, van 2,0 procent in februari tot 1,9 procent in maart.

Volgens de berekeningen van Eurostat bedroeg de inflatie in ons land vorige maand 1,3 procent tegenover 1,4 procent in februari. Met 3,2 procent kende Nederland in maart het op een na hoogste inflatiepercentage in de eurozone. Enkel in Estland steeg het gemiddelde prijspeil - met 3,8 procent - sneller. De Duitsers zagen het prijspeil stabiliseren op 1,8 procent.

In het noodlijdende Griekenland is er sprake van deflatie. Daar zakte het prijspeil tot -0,2 procent.

In maart werden in de eurozone vooral elektriciteit (+0,17 %), vakantieformules (+0,12%) duurder. De meest opmerkelijke prijsdalingen werden genoteerd voor motrorbrandstoffen ( -0,23%), en telecommunicatie (-0,22%). (BO)

De gemiddelde inflatie in de 17 landen van de eurozone is in maart verder gedaald tot 1,7 procent, blijkt uit cijfers van het Europees statistiekbureau Eurostat.De inflatie in de eurozone is gedaald van 1,8 procent in februari tot 1,7 procent in maart. Een jaar geleden klokte de inflatie af op 2,7 procent. Ook in de volledige Europese Unue (EU) daalde de inflatie, van 2,0 procent in februari tot 1,9 procent in maart. Volgens de berekeningen van Eurostat bedroeg de inflatie in ons land vorige maand 1,3 procent tegenover 1,4 procent in februari. Met 3,2 procent kende Nederland in maart het op een na hoogste inflatiepercentage in de eurozone. Enkel in Estland steeg het gemiddelde prijspeil - met 3,8 procent - sneller. De Duitsers zagen het prijspeil stabiliseren op 1,8 procent.In het noodlijdende Griekenland is er sprake van deflatie. Daar zakte het prijspeil tot -0,2 procent. In maart werden in de eurozone vooral elektriciteit (+0,17 %), vakantieformules (+0,12%) duurder. De meest opmerkelijke prijsdalingen werden genoteerd voor motrorbrandstoffen ( -0,23%), en telecommunicatie (-0,22%). (BO)