De inflatie in België bedraagt nu 1,60 procent, tegenover 1,86 procent in mei en 2,28 procent in april. Op die manier belandt de inflatie verder onder de grens van - net geen - 2 procent, het percentage dat de Europese Centrale Bank (ECB) beoogt.

In juni werden groenten, fruit, motorbrandstoffen, bloemen en planten, onderhoudsproducten, vlees, alcoholische dranken, artikelen voor huisdieren en hygiënische producten goedkoper. Vis werd duurder.

De inflatie op basis van de gezondheidsindex daalt deze maand eveneens en bedraagt nu 1,49 procent tegenover 1,59 procent in mei en 1,86 procent in april.

De inflatie zonder energieproducten daalt in juni tot 1,16 procent tegenover 1,25 procent vorige maand en 1,31 procent in april.

De kerninflatie, die geen rekening houdt met de prijsevolutie van de energieproducten en de onbewerkte voedingsmiddelen, klokte af op 1,40 procent tegenover 1,46 procent in mei en 1,53 procent in april

De spilindex voor het openbaar ambt en de sociale uitkeringen, die in mei voor het laatst overschreden werd, is vastgelegd op 105,10 punten.

De inflatie in België bedraagt nu 1,60 procent, tegenover 1,86 procent in mei en 2,28 procent in april. Op die manier belandt de inflatie verder onder de grens van - net geen - 2 procent, het percentage dat de Europese Centrale Bank (ECB) beoogt.In juni werden groenten, fruit, motorbrandstoffen, bloemen en planten, onderhoudsproducten, vlees, alcoholische dranken, artikelen voor huisdieren en hygiënische producten goedkoper. Vis werd duurder.De inflatie op basis van de gezondheidsindex daalt deze maand eveneens en bedraagt nu 1,49 procent tegenover 1,59 procent in mei en 1,86 procent in april. De inflatie zonder energieproducten daalt in juni tot 1,16 procent tegenover 1,25 procent vorige maand en 1,31 procent in april. De kerninflatie, die geen rekening houdt met de prijsevolutie van de energieproducten en de onbewerkte voedingsmiddelen, klokte af op 1,40 procent tegenover 1,46 procent in mei en 1,53 procent in aprilDe spilindex voor het openbaar ambt en de sociale uitkeringen, die in mei voor het laatst overschreden werd, is vastgelegd op 105,10 punten.