De inflatie in ons land blijft verder dalen, van 1,46 procent in januari tot 1,19 procent in februari. Dat meldt de FOD Economie woensdag.

Het is van februari 2010 geleden dat het Belgisch inflatiecijfer (0,70 procent) nog zo laag stond. De inflatie op basis van de gezondheidsindex - tabak, alcohol, diesel en benzine niet meegerekend - daalt van 1,48 procent tot 1,09 procent.

De inflatie voor energieproducten daalde het sterkst, van 1,42 procent in december tot -0,47 procent in januari en tot -2,06 procent in februari.

Aardgas werd in februari 5,1 procent goedkoper, terwijl de elektriciteitsprijzen met 1,1 procent daalden. Die prijsdaling heeft te maken met gewijzigde tariefplannen, en het gebruik van nieuwe parameters die in januari werden toegepast en in het indexcijfer van februari verrekend werden.

In de 'valentijnsmaand' werden snijbloemen 20,5 procent duurder. Wie de afgelopen maand benzine en diesel ging tanken, betaalde daar respectievelijk 2,9 en 1,0 procent meer voor dan in januari. (BO)

De inflatie in ons land blijft verder dalen, van 1,46 procent in januari tot 1,19 procent in februari. Dat meldt de FOD Economie woensdag.Het is van februari 2010 geleden dat het Belgisch inflatiecijfer (0,70 procent) nog zo laag stond. De inflatie op basis van de gezondheidsindex - tabak, alcohol, diesel en benzine niet meegerekend - daalt van 1,48 procent tot 1,09 procent. De inflatie voor energieproducten daalde het sterkst, van 1,42 procent in december tot -0,47 procent in januari en tot -2,06 procent in februari.Aardgas werd in februari 5,1 procent goedkoper, terwijl de elektriciteitsprijzen met 1,1 procent daalden. Die prijsdaling heeft te maken met gewijzigde tariefplannen, en het gebruik van nieuwe parameters die in januari werden toegepast en in het indexcijfer van februari verrekend werden.In de 'valentijnsmaand' werden snijbloemen 20,5 procent duurder. Wie de afgelopen maand benzine en diesel ging tanken, betaalde daar respectievelijk 2,9 en 1,0 procent meer voor dan in januari. (BO)