De inflatie in ons land is gedaald van 3,18 procent in april tot 2,81 procent in mei, blijkt uit een mededeling van de FOD Economie. Daarmee daalt het inflatiecijfer voor het eerst sinds november 2010 onder de 3 procent.

Dat de inflatie is gedaald is in de eerste plaats toe te schrijven aan goedkopere motorbrandstoffen, huisbrandolie, elektriciteit, nieuwe wagens en verblijven in vakantiedorpen. In mei werd zowel voor diesel, eurosuper, LPG en huisbrandolie minder betaald dan de maand voordien. De elektriciteitsprijzen daalden de vorige maand met 1,2 procent. In mei werd wel een opmerkelijke prijsstijging van 24 procent voor aardappelen genoteerd.

De consumptieprijsindex daalde in mei met 0,04 punten tot 120,89 punten. De gezondheidsindex - alcoholische dranken, motorbrandstoffen en tabak niet meegerekend - klom in mei met 0,16 punten tot 119,15 punten.

De spilindex voor het openbaar ambt en de sociale uitkeringen werd niet overschreden. (BO)

De inflatie in ons land is gedaald van 3,18 procent in april tot 2,81 procent in mei, blijkt uit een mededeling van de FOD Economie. Daarmee daalt het inflatiecijfer voor het eerst sinds november 2010 onder de 3 procent.Dat de inflatie is gedaald is in de eerste plaats toe te schrijven aan goedkopere motorbrandstoffen, huisbrandolie, elektriciteit, nieuwe wagens en verblijven in vakantiedorpen. In mei werd zowel voor diesel, eurosuper, LPG en huisbrandolie minder betaald dan de maand voordien. De elektriciteitsprijzen daalden de vorige maand met 1,2 procent. In mei werd wel een opmerkelijke prijsstijging van 24 procent voor aardappelen genoteerd.De consumptieprijsindex daalde in mei met 0,04 punten tot 120,89 punten. De gezondheidsindex - alcoholische dranken, motorbrandstoffen en tabak niet meegerekend - klom in mei met 0,16 punten tot 119,15 punten. De spilindex voor het openbaar ambt en de sociale uitkeringen werd niet overschreden. (BO)