Het handelstekort in de VS liep in maart op tot 51,8 miljard dollar, wat overeenstemt met een toename met 14 procent. Analisten gepolst door Bloomberg hielden rekening met een tekort van 50 miljard dollar.

De VS zagen de uitvoer in maart toenemen met 2,9 procent tot 186,8 miljard dollar. Wat de invoer betreft, noteerden de Amerikanen een toename met maar liefst 5,2 procent tot 238,6 miljard dollar. Zowel de in- als uitvoer brak een record in maart.

De invoer vanuit China nam toe met 12 procent, waardoor het handelstekort met de Aziatische reus opliep van 28,1 miljard dollar tot 31,5 miljard dollar.

Dean Maki, econoom bij Barclays Capital in New York, ziet geen reden tot bezorgdheid door de forse toename van de invoer in de VS. De toename toont volgens hem enerzijds aan dat de vraag van de consument sterk is, en anderzijds dat de groeivertaging in Europa geen dramatisch effect heeft op de economie van de VS.(Bloomberg/BO)

Het handelstekort in de VS liep in maart op tot 51,8 miljard dollar, wat overeenstemt met een toename met 14 procent. Analisten gepolst door Bloomberg hielden rekening met een tekort van 50 miljard dollar.De VS zagen de uitvoer in maart toenemen met 2,9 procent tot 186,8 miljard dollar. Wat de invoer betreft, noteerden de Amerikanen een toename met maar liefst 5,2 procent tot 238,6 miljard dollar. Zowel de in- als uitvoer brak een record in maart.De invoer vanuit China nam toe met 12 procent, waardoor het handelstekort met de Aziatische reus opliep van 28,1 miljard dollar tot 31,5 miljard dollar. Dean Maki, econoom bij Barclays Capital in New York, ziet geen reden tot bezorgdheid door de forse toename van de invoer in de VS. De toename toont volgens hem enerzijds aan dat de vraag van de consument sterk is, en anderzijds dat de groeivertaging in Europa geen dramatisch effect heeft op de economie van de VS.(Bloomberg/BO)