Christine Lagarde, topvrouw van het IMF, liet dinsdag al verstaan dat het IMF op zoek gaat naar middelen om de oorlogskas van 385 miljard dollar uit te breiden. Volgens een bron van het persagentschap Bloomberg zou de kas met 500 miljard tot 885 miljard dollar worden uitgebreid om de leencapaciteit te verhogen.

Om de financiele middelen te versterken zou het IMF onder meer een beroep willen doen op groeilanden als China, Brazilië, Rusland en India. Het IMF zou de klus geklaard willen zien tegen de G20-meeting van 25 en 26 februari in Mexico. Rusland liet al weten dat er geen beslissing over een mogelijke bijdrage wordt genomen voor de presidentsverkiezingen van maart.

De eurozone zou intussen bereid zijn de oorlogskas te spekken met 150 miljard euro, terwijl de VS niet van plan is nieuwe bilaterale leningen toe te kennen. (BO/Bloomberg)

Christine Lagarde, topvrouw van het IMF, liet dinsdag al verstaan dat het IMF op zoek gaat naar middelen om de oorlogskas van 385 miljard dollar uit te breiden. Volgens een bron van het persagentschap Bloomberg zou de kas met 500 miljard tot 885 miljard dollar worden uitgebreid om de leencapaciteit te verhogen.Om de financiele middelen te versterken zou het IMF onder meer een beroep willen doen op groeilanden als China, Brazilië, Rusland en India. Het IMF zou de klus geklaard willen zien tegen de G20-meeting van 25 en 26 februari in Mexico. Rusland liet al weten dat er geen beslissing over een mogelijke bijdrage wordt genomen voor de presidentsverkiezingen van maart. De eurozone zou intussen bereid zijn de oorlogskas te spekken met 150 miljard euro, terwijl de VS niet van plan is nieuwe bilaterale leningen toe te kennen. (BO/Bloomberg)