"Bovendien zal de werkloosheidsgraad nog blijven toenemen terwijl het aantal jobs opnieuw begint te groeien, aangezien de actieve bevolking blijft toenemen", voorspellen economen van het IMF.

"Voor verschillende ontwikkelde economieën voorspellen de mogelijkheid van een licht herstel van de activiteiten en de aard van de recente recessie (een financiële crisis gecombineerd met een daling van de vastgoedprijzen), hoge werkloosheidsgraden op korte termijn", luidt het.

Het merendeel van de ontwikkelde economieën zag tot dusver hun werkloosheidsgraad slechts stabiliseren na een forse stijging in 2009. De daling van de werkloosheid volgt over het algemeen met vertraging op economische groei.

"Bovendien zal de werkloosheidsgraad nog blijven toenemen terwijl het aantal jobs opnieuw begint te groeien, aangezien de actieve bevolking blijft toenemen", voorspellen economen van het IMF. "Voor verschillende ontwikkelde economieën voorspellen de mogelijkheid van een licht herstel van de activiteiten en de aard van de recente recessie (een financiële crisis gecombineerd met een daling van de vastgoedprijzen), hoge werkloosheidsgraden op korte termijn", luidt het. Het merendeel van de ontwikkelde economieën zag tot dusver hun werkloosheidsgraad slechts stabiliseren na een forse stijging in 2009. De daling van de werkloosheid volgt over het algemeen met vertraging op economische groei.