David Lipton, adjunct-directeur-generaal van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), kondigde de lagere groeiprognose aan tijdens het Asian Financial Forum in Hongkong. Voor exacte cijfers is het evenwel wachten tot 24 januari. In september hield het IMF rekening met 4 procent groei.

Olivier Blanchard, econoom bij het IMF-economist, verklaarde eerder al aan het persagentschap Bloomberg dat Europa rekening moet houden met een groeipercentage dat dicht tegen de 0 procent aanleunt.

Lipton wees er maandag wel op dat het IMF weet op welke manier (beleid) de schuldencrisis kan worden opgelost. Het IMF zoekt onder meer de mogelijkhden om nauwer samen te werken met Azië. Volgens Lipton is de Aziatische economie vandaag sterk en beloftevol, deels dankzij moedige maar soms pijnlijke hervormingen. Voor Azië, dat in de jaren negentig al kampte met een economische crisis, bedreigen nu vooral de problemen in Europa de welvaart. Azië heeft er dus alle belang bij dat de Europese schuldencrisis opgelost raakt. (Bloomberg/ANP/BO)

David Lipton, adjunct-directeur-generaal van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), kondigde de lagere groeiprognose aan tijdens het Asian Financial Forum in Hongkong. Voor exacte cijfers is het evenwel wachten tot 24 januari. In september hield het IMF rekening met 4 procent groei.Olivier Blanchard, econoom bij het IMF-economist, verklaarde eerder al aan het persagentschap Bloomberg dat Europa rekening moet houden met een groeipercentage dat dicht tegen de 0 procent aanleunt.Lipton wees er maandag wel op dat het IMF weet op welke manier (beleid) de schuldencrisis kan worden opgelost. Het IMF zoekt onder meer de mogelijkhden om nauwer samen te werken met Azië. Volgens Lipton is de Aziatische economie vandaag sterk en beloftevol, deels dankzij moedige maar soms pijnlijke hervormingen. Voor Azië, dat in de jaren negentig al kampte met een economische crisis, bedreigen nu vooral de problemen in Europa de welvaart. Azië heeft er dus alle belang bij dat de Europese schuldencrisis opgelost raakt. (Bloomberg/ANP/BO)