"Er blijft nog steeds sprake van een breed herstel, maar de schuldencrisis in de perifere landen dreigt deze vooruitzichten te dwarsbomen", luidde het maandag. Europese landen moeten beter samenwerken. "De sleutel tot het succes is een sterke muntunie (...) Landen moeten duidelijk maken dat ze alles doen wat mogelijk is om de stabiliteit in de eurozone te verzekeren".

Ook in andere domeinen is er meer actie nodig. Zo riep het IMF onder meer op tot een versterking van het financieel toezicht in Europa. (Belga)

"Er blijft nog steeds sprake van een breed herstel, maar de schuldencrisis in de perifere landen dreigt deze vooruitzichten te dwarsbomen", luidde het maandag. Europese landen moeten beter samenwerken. "De sleutel tot het succes is een sterke muntunie (...) Landen moeten duidelijk maken dat ze alles doen wat mogelijk is om de stabiliteit in de eurozone te verzekeren". Ook in andere domeinen is er meer actie nodig. Zo riep het IMF onder meer op tot een versterking van het financieel toezicht in Europa. (Belga)