Het IMF houdt in zijn recente prognoses rekening met een toename met 1,9 procent van het Belgische bbp in 2018 en 1,7 procent volgend jaar.

Bij een eerdere prognose mikte het IMF voor ons land op een groei met respectievelijk 1,6 en 1,5 procent.

Het IMF blijkt iets optimistischer dan de Nationale Bank van België (NBB) en het Planbureau, die respectievelijk uitgaan van een toename van het bbp met 1,7 en in 2018.

Het IMF verwacht voor de hele wereldeconomie in 2018 en 2019 sterke stabiele groei, maar waarschuwt dat groeiende handelsspanningen en protectionisme roet in het eten kunnen gooien in de komende jaren.

De wereldwijde economische groei zal volgens het IMF zowel dit als volgend jaar 3,9 procent bedragen. Dat is dezelfde prognose als in januari. Het zou de sterkste vooruitgang zijn sinds 2010, toen de economie met 5,1 procent groeide.

Voor de eurozone heeft het IMF de groeiprognose lichtjes opgetrokken tot 2,2 procent dit jaar en 2 procent volgend jaar, tegenover 2,2 en 2 procent bij de prognose in januari.

Het IMF houdt in zijn recente prognoses rekening met een toename met 1,9 procent van het Belgische bbp in 2018 en 1,7 procent volgend jaar.Bij een eerdere prognose mikte het IMF voor ons land op een groei met respectievelijk 1,6 en 1,5 procent. Het IMF blijkt iets optimistischer dan de Nationale Bank van België (NBB) en het Planbureau, die respectievelijk uitgaan van een toename van het bbp met 1,7 en in 2018.Het IMF verwacht voor de hele wereldeconomie in 2018 en 2019 sterke stabiele groei, maar waarschuwt dat groeiende handelsspanningen en protectionisme roet in het eten kunnen gooien in de komende jaren. De wereldwijde economische groei zal volgens het IMF zowel dit als volgend jaar 3,9 procent bedragen. Dat is dezelfde prognose als in januari. Het zou de sterkste vooruitgang zijn sinds 2010, toen de economie met 5,1 procent groeide. Voor de eurozone heeft het IMF de groeiprognose lichtjes opgetrokken tot 2,2 procent dit jaar en 2 procent volgend jaar, tegenover 2,2 en 2 procent bij de prognose in januari.