De groei wordt opnieuw vooral aangezwengeld door landen als China (+10 procent) en India. De groei in Europa zou dan weer achterblijven op de VS: het IMF spreekt van een traag en onevenwichtig herstel.

Voor de zestien landen uit de eurozone verwacht het instituut een groei van gemiddeld 1 procent dit jaar, tegenover 3,1 procent in de VS. Volgend jaar zou de groei in Europa verder toenemen tot 1,5 procent. Er is wel nog heel wat onzekerheid, bijvoorbeeld rond Griekenland. Het IMF riep de Europese Centrale Bank dan ook op om haar huidige rentepolitiek te behouden.

Er zijn ook grote verschillen binnen de eurozone. Zo zou de groei in Griekenland dit en volgend jaar negatief blijven, op respectievelijk -2 procent en -1,1 procent. In Portugal wordt dit jaar een groei van slechts 0,3 procent verwacht.

Het IMF waarschuwt er verder voor dat een te sterke toename van de overheidsschulden "zware consequenties" kan hebben voor de wereldeconomie.

Voor 2011 verwacht het Fonds een groei van de wereldeconomie met 4,3 procent.

De groei wordt opnieuw vooral aangezwengeld door landen als China (+10 procent) en India. De groei in Europa zou dan weer achterblijven op de VS: het IMF spreekt van een traag en onevenwichtig herstel. Voor de zestien landen uit de eurozone verwacht het instituut een groei van gemiddeld 1 procent dit jaar, tegenover 3,1 procent in de VS. Volgend jaar zou de groei in Europa verder toenemen tot 1,5 procent. Er is wel nog heel wat onzekerheid, bijvoorbeeld rond Griekenland. Het IMF riep de Europese Centrale Bank dan ook op om haar huidige rentepolitiek te behouden. Er zijn ook grote verschillen binnen de eurozone. Zo zou de groei in Griekenland dit en volgend jaar negatief blijven, op respectievelijk -2 procent en -1,1 procent. In Portugal wordt dit jaar een groei van slechts 0,3 procent verwacht. Het IMF waarschuwt er verder voor dat een te sterke toename van de overheidsschulden "zware consequenties" kan hebben voor de wereldeconomie. Voor 2011 verwacht het Fonds een groei van de wereldeconomie met 4,3 procent.