"Zelfs al zijn de problemen van Japan niet vergelijkbaar met de schuldencrisis in Griekenland, zijn budgettaire zwakheden nemen tot grote hoogte toe", zei vice-directeur-generaal Naoyuki Shinohara van het IMF in een gesprek met het agentschap Kyodo.

Van de "ontwikkelde" landen torst Japan de grootste schuld, maar aangezien bijna 95 procent van die schuld aan binnenlandse crediteurs verschuldigd is, blijft het risico op een internationale crisis beperkt.

De voorbije weken hebben de rating agencies al waarschuwingsklokken voor het land van de Rijzende Zon geluid. Fitch, bijvoorbeeld, stelde donderdag nog dat de "solvabiliteit van Japan in gevaar is".

"Zelfs al zijn de problemen van Japan niet vergelijkbaar met de schuldencrisis in Griekenland, zijn budgettaire zwakheden nemen tot grote hoogte toe", zei vice-directeur-generaal Naoyuki Shinohara van het IMF in een gesprek met het agentschap Kyodo. Van de "ontwikkelde" landen torst Japan de grootste schuld, maar aangezien bijna 95 procent van die schuld aan binnenlandse crediteurs verschuldigd is, blijft het risico op een internationale crisis beperkt. De voorbije weken hebben de rating agencies al waarschuwingsklokken voor het land van de Rijzende Zon geluid. Fitch, bijvoorbeeld, stelde donderdag nog dat de "solvabiliteit van Japan in gevaar is".