Uit de gegevens die donderdag werden bekendgemaakt blijkt dat Ierland niet uit het dal van de crisis raakt, ondanks de 85 miljard euro steun van de Europese Unie (EU) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

In het laatste kwartaal van 2010 kromp de economie zelfs met 1,6 procent tegenover het derde kwartaal. Aangezien in het derde kwartaal een groei van 0,6 procent werd genoteerd, is er officieel geen sprake van een nieuwe recessie.

Over heel 2010 rekent het land af met een negatieve groei van -1 procent. Op die manier komt er voor het derde opeenvolgende jaar een negatief cijfer voor de Ierse economie.

Voor 2011 voorspelt de Ierse Centrale Bank een toename van het bbp met maximaal 1 procent.

Uit de gegevens die donderdag werden bekendgemaakt blijkt dat Ierland niet uit het dal van de crisis raakt, ondanks de 85 miljard euro steun van de Europese Unie (EU) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). In het laatste kwartaal van 2010 kromp de economie zelfs met 1,6 procent tegenover het derde kwartaal. Aangezien in het derde kwartaal een groei van 0,6 procent werd genoteerd, is er officieel geen sprake van een nieuwe recessie.Over heel 2010 rekent het land af met een negatieve groei van -1 procent. Op die manier komt er voor het derde opeenvolgende jaar een negatief cijfer voor de Ierse economie. Voor 2011 voorspelt de Ierse Centrale Bank een toename van het bbp met maximaal 1 procent.