De hervormingen leggen het beleid van financiële instellingen strakker aan banden en er worden ook meer veranderingen doorgevoerd in het toezicht. Met de wet zouden consumenten beter beschermd moeten worden tegen financiële speculatie.

Het voornaamste strijdpunt betrof de handel in derivate producten, een markt van 600.000 miljard dollar. Alleen de meest riskante derivaten dienen apart te worden verhandeld in entiteiten die geen overheidsgeld krijgen. Banken kunnen blijven handelen in derivaten die gelinkt zijn aan wissel-, goud- en zilvermarkten.

Het voorstel werd goedgekeurd met 237 stemmen voor en 192 stemmen tegen. Het keert nu terug naar de senaat en daarna moet president Barack Obama zijn handtekening nog plaatsen.

De hervormingen leggen het beleid van financiële instellingen strakker aan banden en er worden ook meer veranderingen doorgevoerd in het toezicht. Met de wet zouden consumenten beter beschermd moeten worden tegen financiële speculatie. Het voornaamste strijdpunt betrof de handel in derivate producten, een markt van 600.000 miljard dollar. Alleen de meest riskante derivaten dienen apart te worden verhandeld in entiteiten die geen overheidsgeld krijgen. Banken kunnen blijven handelen in derivaten die gelinkt zijn aan wissel-, goud- en zilvermarkten. Het voorstel werd goedgekeurd met 237 stemmen voor en 192 stemmen tegen. Het keert nu terug naar de senaat en daarna moet president Barack Obama zijn handtekening nog plaatsen.