Nieuw onderzoek toont aan dat de rijkste Amerikanen niet enkel meer geld verdienen dan u en ik, ze verdienen het ook sneller, veel sneller dan u en ik.

" De mediaan (50e percentiel) noteert een toename van het inkomen met 38 procent in de leeftijdscategorie van 25 tot 55 jaar, terwijl de inkomenstoename voor wie zich in het 95e percentiel bevindt 230 procent bedraagt. Voor het 99e percentiel geldt een stijging met 1.450 procent."

Zo staat het in een paper dat gepubliceerd werd door het National Bureau of Economic Research, en samengesteld werd door vier auteurs, onder wie één medewerker van de Federal Reserve Bank van New York. Uit de studie blijkt onder meer dat wie - als lid van de 1% - in zijn 25e levensjaar 50.000 dollar weet te vergaren, dat bedrag op zijn 55e heeft zien oplopen tot ongeveer 750.000 dollar.

"Elk jaar noteert de mediane werknemer tussen zijn 25e en 55e en toename van zijn inkomen met 1 procent", aldus Fatih Guvenen van de Universiteit van Minnesota, een van de auteurs van de studie. "Voor de top van de 1 procent stemt die toename overeen met 9 procent per jaar".

bloomberg
© bloomberg

Anders berekend hebben de grootverdieners in de VS hun inkomen tijdens hun leven met 1.450 procent zien toenemen. Wie deel wil uitmaken van de 1% moet om te beginnen dus dat groeipercentage van 1.450 procent zien te evenaren.

Over de hele lijn wordt het grootste deel van de toename gerealiseerd tijdens het eerste decennium van de loopbaan, aldus de studie, die is gebaseerd op een steekproef van meer dan 200 miljoen mannen uit de leeftijdscategorie van 25 tot 60 jaar.

Voor de meesten neemt de inkomensgroei af naarmate de leeftijd vordert.Voor de 45-plussers geldt enkel het omgekeerde voor wie tot de 'top 2%' behoort. (Bloomberg/BO)

Nieuw onderzoek toont aan dat de rijkste Amerikanen niet enkel meer geld verdienen dan u en ik, ze verdienen het ook sneller, veel sneller dan u en ik. " De mediaan (50e percentiel) noteert een toename van het inkomen met 38 procent in de leeftijdscategorie van 25 tot 55 jaar, terwijl de inkomenstoename voor wie zich in het 95e percentiel bevindt 230 procent bedraagt. Voor het 99e percentiel geldt een stijging met 1.450 procent." Zo staat het in een paper dat gepubliceerd werd door het National Bureau of Economic Research, en samengesteld werd door vier auteurs, onder wie één medewerker van de Federal Reserve Bank van New York. Uit de studie blijkt onder meer dat wie - als lid van de 1% - in zijn 25e levensjaar 50.000 dollar weet te vergaren, dat bedrag op zijn 55e heeft zien oplopen tot ongeveer 750.000 dollar. "Elk jaar noteert de mediane werknemer tussen zijn 25e en 55e en toename van zijn inkomen met 1 procent", aldus Fatih Guvenen van de Universiteit van Minnesota, een van de auteurs van de studie. "Voor de top van de 1 procent stemt die toename overeen met 9 procent per jaar". Anders berekend hebben de grootverdieners in de VS hun inkomen tijdens hun leven met 1.450 procent zien toenemen. Wie deel wil uitmaken van de 1% moet om te beginnen dus dat groeipercentage van 1.450 procent zien te evenaren. Over de hele lijn wordt het grootste deel van de toename gerealiseerd tijdens het eerste decennium van de loopbaan, aldus de studie, die is gebaseerd op een steekproef van meer dan 200 miljoen mannen uit de leeftijdscategorie van 25 tot 60 jaar.Voor de meesten neemt de inkomensgroei af naarmate de leeftijd vordert.Voor de 45-plussers geldt enkel het omgekeerde voor wie tot de 'top 2%' behoort. (Bloomberg/BO)