De Wereldbank spreekt van een 'historische' stijging en vreest de gevolgen voor miljoenen mensen over de hele wereld die in armoede leven.

Vooral de prijs van belangrijke granen zoals mais, tarwe en soja steeg dramatisch, te wijten aan extreme hitte en droogte in de Verenigde Staten en delen van Oost-Europa.

In de VS heeft de wijdst verspreide droogte in bijna een halve eeuw de mais- en sojagewassen beschadigd, terwijl extreme hitte en droogte in Rusland, Oekraïne en Kazachstan voor een lagere tarweoogst dan normaal zorgden. Van juni tot juli dit jaar schoot de prijs van mais en tarwe met 25 procent de hoogte in, terwijl die van soja met 17 procent toenam. Enkel de prijs van rijst daalde, met vier procent. (KVDA)

De Wereldbank spreekt van een 'historische' stijging en vreest de gevolgen voor miljoenen mensen over de hele wereld die in armoede leven. Vooral de prijs van belangrijke granen zoals mais, tarwe en soja steeg dramatisch, te wijten aan extreme hitte en droogte in de Verenigde Staten en delen van Oost-Europa. In de VS heeft de wijdst verspreide droogte in bijna een halve eeuw de mais- en sojagewassen beschadigd, terwijl extreme hitte en droogte in Rusland, Oekraïne en Kazachstan voor een lagere tarweoogst dan normaal zorgden. Van juni tot juli dit jaar schoot de prijs van mais en tarwe met 25 procent de hoogte in, terwijl die van soja met 17 procent toenam. Enkel de prijs van rijst daalde, met vier procent. (KVDA)