De Belgische overheid geeft op 4 september een staatsbon op acht jaar uit, met een coupon van 1,00 procent. Dat meldt de Schatkist vrijdag.

Het gaat om de laagste rente ooit. De inschrijvingsperiode loopt van 26 augustus tot en met 3 september 2014.

Bij een vorige uitgifte bracht de staatsbon met looptijd van 8 jaar en een brutorente van 1,40 procent op. Er werd toen voor 7,74 miljoen euro ingetekend.

De eerste uitgifte van het jaar - met een iets hogere rente - bracht in maart 15,7 miljoen euro op.

De Belgische overheid biedt de particuliere belegger vier keer per jaar staatsbons aan. Ondanks het lage rendement voor de belegger, wordt de opbrengst van de staatsbon rechtstreeks door de Belgische Staat gewaarborgd.

Het grote succes van de staatsbons dateert van eind 2011, toen de zogenaamde Leterme-bons werden uitgegeven. De staatsbon op acht jaar kreeg toen een rente van 4,20 procent én een voordeeltarief van slechts 15 procent roerende voorheffing. Er werd voor 5,7 miljard euro ingetekend.

(BO)

De Belgische overheid geeft op 4 september een staatsbon op acht jaar uit, met een coupon van 1,00 procent. Dat meldt de Schatkist vrijdag. Het gaat om de laagste rente ooit. De inschrijvingsperiode loopt van 26 augustus tot en met 3 september 2014.Bij een vorige uitgifte bracht de staatsbon met looptijd van 8 jaar en een brutorente van 1,40 procent op. Er werd toen voor 7,74 miljoen euro ingetekend.De eerste uitgifte van het jaar - met een iets hogere rente - bracht in maart 15,7 miljoen euro op. De Belgische overheid biedt de particuliere belegger vier keer per jaar staatsbons aan. Ondanks het lage rendement voor de belegger, wordt de opbrengst van de staatsbon rechtstreeks door de Belgische Staat gewaarborgd.Het grote succes van de staatsbons dateert van eind 2011, toen de zogenaamde Leterme-bons werden uitgegeven. De staatsbon op acht jaar kreeg toen een rente van 4,20 procent én een voordeeltarief van slechts 15 procent roerende voorheffing. Er werd voor 5,7 miljard euro ingetekend. (BO)