Dat schrijft De Tijd dinsdag, op basis van twee indicatoren.

Zo werd de afgelopen maand maar 8,1 pct van de arbeiders geconfronteerd met tijdelijke werkloosheid om economische redenen, zo blijkt uit cijfers van socialedienstverlener SD Worx. Dat is iets minder dan twee jaar geleden. Op het hoogtepunt van de crisis lag het peil bijna drie keer hoger.

De collectieve ontslagen vormen een tweede indicator. De intentie daartoe moet worden gemeld bij de VDAB. Na de piek van het eerste kwartaal 2010 blijkt een snelle daling ingezet. In het tweede en derde kwartaal kregen respectievelijk slechts 803 en 1.123 werknemers te horen dat hun jobs is bedreigd door een herstructurering.

Dat is vergelijkbaar met de eerste helft van 2008, voor het begin van de crisis.

Dat schrijft De Tijd dinsdag, op basis van twee indicatoren. Zo werd de afgelopen maand maar 8,1 pct van de arbeiders geconfronteerd met tijdelijke werkloosheid om economische redenen, zo blijkt uit cijfers van socialedienstverlener SD Worx. Dat is iets minder dan twee jaar geleden. Op het hoogtepunt van de crisis lag het peil bijna drie keer hoger. De collectieve ontslagen vormen een tweede indicator. De intentie daartoe moet worden gemeld bij de VDAB. Na de piek van het eerste kwartaal 2010 blijkt een snelle daling ingezet. In het tweede en derde kwartaal kregen respectievelijk slechts 803 en 1.123 werknemers te horen dat hun jobs is bedreigd door een herstructurering. Dat is vergelijkbaar met de eerste helft van 2008, voor het begin van de crisis.