Ruim de helft van de Britse gezinnen heeft moeite om de maandelijkse facturen te betalen. Dat blijkt uit een rapport van de Money Advice Service, een orgaan voor financiële raadgeving dat werd opgericht door de Britse regering.

52 procent van de 5.000 bevraagde Britten zegt moeite te hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Bij een gelijkaardige peiling in 2006 was dat nog 'slechts' 35 procent.

Volgens een woordvoerder van het Britse ministerie van Financiën kan het probleem niet ontkend worden, maar wordt het beter doordat de Britse economie zich op de goede weg bevindt.

De Money Advice Service stelde ook grote lacunes vast wanneer het aankomt op het beheren van een budget door de gezinnen. "In theorie is het nochtans eenvoudig: geef minder uit dan je verdient en bereid je voor op de toekomst", verduidelijkt Caroline Rookes, directrice van de Money Advice Service. (Belga/BO)

Ruim de helft van de Britse gezinnen heeft moeite om de maandelijkse facturen te betalen. Dat blijkt uit een rapport van de Money Advice Service, een orgaan voor financiële raadgeving dat werd opgericht door de Britse regering.52 procent van de 5.000 bevraagde Britten zegt moeite te hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Bij een gelijkaardige peiling in 2006 was dat nog 'slechts' 35 procent. Volgens een woordvoerder van het Britse ministerie van Financiën kan het probleem niet ontkend worden, maar wordt het beter doordat de Britse economie zich op de goede weg bevindt.De Money Advice Service stelde ook grote lacunes vast wanneer het aankomt op het beheren van een budget door de gezinnen. "In theorie is het nochtans eenvoudig: geef minder uit dan je verdient en bereid je voor op de toekomst", verduidelijkt Caroline Rookes, directrice van de Money Advice Service. (Belga/BO)