In de VS is het handelstekort in mei met 4,8 procent toegenomen tot 42,3 miljard dollar (33,7 miljard euro), meldt het Amerikaanse handelsministerie dinsdag. Analisten hielden rekening met een tekort van 39 miljard dollar.

Het tekort is een gevolg van de groei van de import die groter is dan die van de uitvoer. Dat heeft onder meer te maken met de sterkere concurrentiepositie van China, die door een lage koers van de yuan de uitvoer kan opkrikken. Het handelstekort met de groeiende Aziatische reus stijgt in mei tot 22,3 miljard dollar van 19,3 miljard een maand eerder. Terwijl de VS in mei 2,5 procent meer goederen hebben uitgevoerd naar China, steeg de invoer vanuit datzelfde land met 12 procent.

In de VS is het handelstekort in mei met 4,8 procent toegenomen tot 42,3 miljard dollar (33,7 miljard euro), meldt het Amerikaanse handelsministerie dinsdag. Analisten hielden rekening met een tekort van 39 miljard dollar. Het tekort is een gevolg van de groei van de import die groter is dan die van de uitvoer. Dat heeft onder meer te maken met de sterkere concurrentiepositie van China, die door een lage koers van de yuan de uitvoer kan opkrikken. Het handelstekort met de groeiende Aziatische reus stijgt in mei tot 22,3 miljard dollar van 19,3 miljard een maand eerder. Terwijl de VS in mei 2,5 procent meer goederen hebben uitgevoerd naar China, steeg de invoer vanuit datzelfde land met 12 procent.