De fabrieksorders in Duitsland zijn in augustus fors gedaald. Het gaat om de grootste krimp sinds de financiële crisis in 2009. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse ministerie voor Economie.

De industriële orders zakten in augustus 5,7 procent op maandbasis, na een toename van 4,9 procent in juli. De terugval is veel groter dan de door analisten verwachte daling met 2,5 procent .

De politieke spanningen wereldwijd en de zwakke economische ontwikkeling van de eurozone wegen op de orders van de Duitse fabrikanten. (Belga/NS)

De fabrieksorders in Duitsland zijn in augustus fors gedaald. Het gaat om de grootste krimp sinds de financiële crisis in 2009. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse ministerie voor Economie.De industriële orders zakten in augustus 5,7 procent op maandbasis, na een toename van 4,9 procent in juli. De terugval is veel groter dan de door analisten verwachte daling met 2,5 procent .De politieke spanningen wereldwijd en de zwakke economische ontwikkeling van de eurozone wegen op de orders van de Duitse fabrikanten. (Belga/NS)