De economie van Japan, de derde van de wereld, is in het vierde kwartaal van 2013 met 0,3 procent gegroeid tegenover het vorige kwartaal. Analisten waren uitgegaan van een sterkere groei.

Tussen oktober en december van vorig jaar groeide het Japanse bruto binnenlands product (bbp) aan het zelfde ritme als in het vorige kwartaal, namelijk 0,3 procent. Dat heeft de Japanse regering bekendgemaakt. Analisten waren uitgegaan van een sterkere groei.

De groei over heel 2013 bedroeg 1,6 procent. In 2012 was dat 1,4 procent.

Premier Shinzo Abe heeft van de relance van de op twee na grootste economie ter wereld zijn topprioriteit gemaakt - zijn op op agressieve kwantitatieve versoepeling gebaseerde beleid kreeg al de bijnaam 'Abenomics'. (Belga/KVDA)

De economie van Japan, de derde van de wereld, is in het vierde kwartaal van 2013 met 0,3 procent gegroeid tegenover het vorige kwartaal. Analisten waren uitgegaan van een sterkere groei. Tussen oktober en december van vorig jaar groeide het Japanse bruto binnenlands product (bbp) aan het zelfde ritme als in het vorige kwartaal, namelijk 0,3 procent. Dat heeft de Japanse regering bekendgemaakt. Analisten waren uitgegaan van een sterkere groei. De groei over heel 2013 bedroeg 1,6 procent. In 2012 was dat 1,4 procent. Premier Shinzo Abe heeft van de relance van de op twee na grootste economie ter wereld zijn topprioriteit gemaakt - zijn op op agressieve kwantitatieve versoepeling gebaseerde beleid kreeg al de bijnaam 'Abenomics'. (Belga/KVDA)