De vertrouwensindicator van het onderzoeksinstituut Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschung (ZEW) steeg in maart voor de vijfde maand op rij, naar 54,8 punten. Dat is het hoogste peil sinds februari 2014, maar wel lager dan de gemiddelde analistenprognose van 59,4 waarop het persagentschap Bloomberg had gerekend.

Vorige maand tankten de Duitse investeerders vertrouwen uit het versoepelde monetaire beleid van de Europese Centrale Bank (ECB).

Maar zorgen over de uitkomst van de onderhandelingen tussen de Griekse regering en haar schuldeisers wegen op het sentiment, nu blijkt dat de Griekse impasse de financiële crisis in het noodlijdende euroland dreigt te versterken. Niettemin blijft de Duitse economische groei ondersteund door een lagere olieprijs en een zwakkere euro, gekoppeld aan het aankoopprogramma (bazooka) van de Europese Centrale Bank (ECB).

"Het economisch sentiment in Duitsland blijft op een hoog peil," aldus ZEW-voorzitter Clemens Fuest. "Met name de aanhoudende positieve ontwikkeling van de binnenlandse economie bevestigt de verwachtingen van deskundigen. Terzelfdertijd wordt er slechts beperkte vooruitgang geboekt met betrekking tot het Oekraïne-conflict en de schuldencrisis in Griekenland. Dat heeft een negatief effect op het sentiment," verduidelijkt Fuest. (Bloomberg/BO)

De vertrouwensindicator van het onderzoeksinstituut Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschung (ZEW) steeg in maart voor de vijfde maand op rij, naar 54,8 punten. Dat is het hoogste peil sinds februari 2014, maar wel lager dan de gemiddelde analistenprognose van 59,4 waarop het persagentschap Bloomberg had gerekend.Vorige maand tankten de Duitse investeerders vertrouwen uit het versoepelde monetaire beleid van de Europese Centrale Bank (ECB).Maar zorgen over de uitkomst van de onderhandelingen tussen de Griekse regering en haar schuldeisers wegen op het sentiment, nu blijkt dat de Griekse impasse de financiële crisis in het noodlijdende euroland dreigt te versterken. Niettemin blijft de Duitse economische groei ondersteund door een lagere olieprijs en een zwakkere euro, gekoppeld aan het aankoopprogramma (bazooka) van de Europese Centrale Bank (ECB)."Het economisch sentiment in Duitsland blijft op een hoog peil," aldus ZEW-voorzitter Clemens Fuest. "Met name de aanhoudende positieve ontwikkeling van de binnenlandse economie bevestigt de verwachtingen van deskundigen. Terzelfdertijd wordt er slechts beperkte vooruitgang geboekt met betrekking tot het Oekraïne-conflict en de schuldencrisis in Griekenland. Dat heeft een negatief effect op het sentiment," verduidelijkt Fuest. (Bloomberg/BO)