"We hebben het Griekse volk een duidelijke boodschap gegeven", zei Cameron in een verwijzing naar de G8-top. "Er is een keuze: je kunt kiezen om in de eurozone te blijven met alle gemaakte beloftes. Kies je iets anders, dan kies je er uiteindelijk voor te vertrekken."

Volgens Cameron is het van groot belang dat de leiders van de eurolanden zich voorbereiden op beide scenario's.

De Italiaanse premier Mario Monti zei op nieuwszender CNN ervan overtuigd te zijn dat de Grieken binnen de muntunie willen blijven. "Niet alle Grieken zijn bereid alles te doen wat noodzakelijk is om in de euro te blijven. Maar ik denk dat richting de verkiezingen het gevoel in Griekenland groeit dat het cruciaal is voor het land."

Op 17 juni zijn er in Griekenland nieuwe verkiezingen. Het radicaal-linkse Syriza stond even aan kop in de peilingen, maar in de laatste peilingen is het opnieuw kleiner dan het conservatieve Nieuwe Democratie (21 procent tegenover 23 procent). (Belga/KVDA)

"We hebben het Griekse volk een duidelijke boodschap gegeven", zei Cameron in een verwijzing naar de G8-top. "Er is een keuze: je kunt kiezen om in de eurozone te blijven met alle gemaakte beloftes. Kies je iets anders, dan kies je er uiteindelijk voor te vertrekken." Volgens Cameron is het van groot belang dat de leiders van de eurolanden zich voorbereiden op beide scenario's. De Italiaanse premier Mario Monti zei op nieuwszender CNN ervan overtuigd te zijn dat de Grieken binnen de muntunie willen blijven. "Niet alle Grieken zijn bereid alles te doen wat noodzakelijk is om in de euro te blijven. Maar ik denk dat richting de verkiezingen het gevoel in Griekenland groeit dat het cruciaal is voor het land." Op 17 juni zijn er in Griekenland nieuwe verkiezingen. Het radicaal-linkse Syriza stond even aan kop in de peilingen, maar in de laatste peilingen is het opnieuw kleiner dan het conservatieve Nieuwe Democratie (21 procent tegenover 23 procent). (Belga/KVDA)