Griekenland zit sinds vorige week opnieuw in het oog van de storm. De geruchten dat het land zijn schulden zal moeten herschikken, zwellen aan, maar werden maandag nog eens ontkend, ditmaal door de Griekse nationale bank.

Die ontkenning maakt echter geen indruk op de internationale markten. Zowel de korte- (+148 basispunten) als de langetermijnrente (+65 basispunten) gingen in de loop van de dag fors de hoogte in.

Het verschil met het Duitse staatspapier neemt ook toe. Dat papier geldt als dé referentie op de markt: de Bunds lieten maandag nog een rentedaling optekenen. (Belga)

Griekenland zit sinds vorige week opnieuw in het oog van de storm. De geruchten dat het land zijn schulden zal moeten herschikken, zwellen aan, maar werden maandag nog eens ontkend, ditmaal door de Griekse nationale bank. Die ontkenning maakt echter geen indruk op de internationale markten. Zowel de korte- (+148 basispunten) als de langetermijnrente (+65 basispunten) gingen in de loop van de dag fors de hoogte in. Het verschil met het Duitse staatspapier neemt ook toe. Dat papier geldt als dé referentie op de markt: de Bunds lieten maandag nog een rentedaling optekenen. (Belga)