Dat is nu ook officieel bevestigd.

In het besluit dat deze uitzonderingsmaatregelen vastlegt, wordt verwezen naar 'het extreem dringende karakter en de onvoorziene noodzaak om het Griekse financieel systeem te beschermen, als gevolg van het gebrek aan liquiditeiten door een beslissing van de eurogroep van 27 juni om de steunmaatregelen voor Griekenland weigeren te verlengen'.

Het spaargeld van de Grieken is veilig, benadrukte premier Alexis Tsipras via Twitter.

Geen beperking voor toeristen

Toeristen die in Griekenland verblijven, en iedereen die over een kredietkaart beschikt die uitgegeven werd in het buitenland, zullen niet getroffen worden door de beperkingen voor het afhalen van geld aan bankautomaten in Griekenland. Ook betaaltransacties met buitenlandse kredietkaart zullen mogelijk blijven in Griekenland, luidt het.

De boodschap is vooral bedoeld om de toeristen - een belangrijke bron van inkomsten voor Griekenland - gerust te stellen.

Eerder riep het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken toeristen al op om voldoende cash geld mee te nemen voor hun reis naar Griekenland.

Op een zucht van bankroet

Zaterdagavond sprongen de onderhandelingen met Griekenland af, nadat Athene een referendum had aangekondigd over het laatste voorstel van de schuldeisers. De eurogroep besliste daarop dat het hulpprogramma voor Griekenland niet verlengd wordt.

Daardoor stevent Athene op een 'default' af. Het moet immers 1,6 miljard euro terugbetalen aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF), maar heeft dat geld niet. (Belga/KVDA)

Dat is nu ook officieel bevestigd. In het besluit dat deze uitzonderingsmaatregelen vastlegt, wordt verwezen naar 'het extreem dringende karakter en de onvoorziene noodzaak om het Griekse financieel systeem te beschermen, als gevolg van het gebrek aan liquiditeiten door een beslissing van de eurogroep van 27 juni om de steunmaatregelen voor Griekenland weigeren te verlengen'.Het spaargeld van de Grieken is veilig, benadrukte premier Alexis Tsipras via Twitter.Toeristen die in Griekenland verblijven, en iedereen die over een kredietkaart beschikt die uitgegeven werd in het buitenland, zullen niet getroffen worden door de beperkingen voor het afhalen van geld aan bankautomaten in Griekenland. Ook betaaltransacties met buitenlandse kredietkaart zullen mogelijk blijven in Griekenland, luidt het. De boodschap is vooral bedoeld om de toeristen - een belangrijke bron van inkomsten voor Griekenland - gerust te stellen. Eerder riep het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken toeristen al op om voldoende cash geld mee te nemen voor hun reis naar Griekenland.Zaterdagavond sprongen de onderhandelingen met Griekenland af, nadat Athene een referendum had aangekondigd over het laatste voorstel van de schuldeisers. De eurogroep besliste daarop dat het hulpprogramma voor Griekenland niet verlengd wordt. Daardoor stevent Athene op een 'default' af. Het moet immers 1,6 miljard euro terugbetalen aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF), maar heeft dat geld niet. (Belga/KVDA)