Volgens Der Spiegel houden Europese ministers van Financiën en vertegenwoordigers van de Europese Commissie vrijdagavond geheim crisisberaad in Luxemburg.

In een reactie verklaarde de woordvoerder van eurocommissaris voor Economische en Monetaire Zaken Olli Rehn vrijdag dat hij "niet op de hoogte" is van een bijeenkomst in Luxemburg.

Steffen Seibert, woordvoerder van bondskanselier Merkel, omschrijft het bericht in Der Spiegel als 'fantasie'. Een dergelijke omschrijving weerklinkt ook in het Franse ministerie van Financiën.

In Griekenland, dat sinds vorig jaar financiële steun van de eurolanden ontvangt, groeit de sociale onvrede over de economische malaise en de drastische besparingsmaatregelen die de regering moet nemen. Dat zou de socialistische regering er volgens Der Spiegel toe aanzetten een terugkeer naar de oude drachme te overwegen. Duitsland is volgens het blad alvast niet te vinden voor een Grieks vertrek. Het is ook allesbehalve duidelijk of een vertrek uit de eurozone wel juridisch mogelijk is.

Volgens Der Spiegel houden Europese ministers van Financiën en vertegenwoordigers van de Europese Commissie vrijdagavond geheim crisisberaad in Luxemburg. In een reactie verklaarde de woordvoerder van eurocommissaris voor Economische en Monetaire Zaken Olli Rehn vrijdag dat hij "niet op de hoogte" is van een bijeenkomst in Luxemburg. Steffen Seibert, woordvoerder van bondskanselier Merkel, omschrijft het bericht in Der Spiegel als 'fantasie'. Een dergelijke omschrijving weerklinkt ook in het Franse ministerie van Financiën.In Griekenland, dat sinds vorig jaar financiële steun van de eurolanden ontvangt, groeit de sociale onvrede over de economische malaise en de drastische besparingsmaatregelen die de regering moet nemen. Dat zou de socialistische regering er volgens Der Spiegel toe aanzetten een terugkeer naar de oude drachme te overwegen. Duitsland is volgens het blad alvast niet te vinden voor een Grieks vertrek. Het is ook allesbehalve duidelijk of een vertrek uit de eurozone wel juridisch mogelijk is.