Met de uitgave van staatsobligaties heeft de Griekse overheid dinsdag meer geld opgehaald dan verwacht. In plaats van
1,2 miljard euro, zamelde het land 1,56 miljard euro in.

Met de uitgifte van de staatsobligaties wil het noodlijdende land het vertrouwen van de beleggers. Met de staatsobligaties met een looptijd van 26 weken en een rente van 4,55 procent, haalde de Griekse schatkist 780 miljoen euro op.

Hetzelfde bedrag werd opgehaald met de obligaties met een looptijd van 52 weken, tegen een rente van 4,85 procent. Daarmee kan de eerste uitgave van staatsobligaties sinds de bekendmaking van het reddingsplan van de landen van de eurozone als een succes worden beschouwd.

Met de uitgave van staatsobligaties heeft de Griekse overheid dinsdag meer geld opgehaald dan verwacht. In plaats van 1,2 miljard euro, zamelde het land 1,56 miljard euro in. Met de uitgifte van de staatsobligaties wil het noodlijdende land het vertrouwen van de beleggers. Met de staatsobligaties met een looptijd van 26 weken en een rente van 4,55 procent, haalde de Griekse schatkist 780 miljoen euro op. Hetzelfde bedrag werd opgehaald met de obligaties met een looptijd van 52 weken, tegen een rente van 4,85 procent. Daarmee kan de eerste uitgave van staatsobligaties sinds de bekendmaking van het reddingsplan van de landen van de eurozone als een succes worden beschouwd.