De Griekse premier Lucas Papademos is er niet in geslaagd om met de leiders van de regeringspartijen een akkoord te vinden over een nieuw besparingsplan dat de weg vrij moet maken voor een financiële injectie van de trojka. De gevraagde besparingen in de pensioenen vormen het voornaamste struikelblok. Het overleg duurde meer dan zeven uren, meldt de BBC.

Nieuwe besparingen De zogenaamde trojka, vertegenwoordigers van de Europese Unie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds, eisen dat de Griekse regering met een nieuw programma van besparingen en hervormingen instemt alvorens het licht op groen gaat voor een nieuw financieel steunpakket ter waarde van 130 miljard euro.

Na afloop van een beraad van de leiders van de regeringspartijen bleek dat één aspect van het besparingsprogramma voor de Grieken moeilijk verteerbaar is. Het zou gaan om de gevraagde besparingen in de pensioenen. Daar zou volgens de staatsradio 300 miljoen euro gesnoeid moeten worden.

Grote druk

Minister van Financiën Evangelos Venizelos zei te hopen dat de ministers van Financiën van de eurozone donderdagavond in Brussel "een positieve beslissing" zullen nemen met betrekking tot het steunpakket. Toch staan de Griekse politieke leiders onder grote druk om voor die bijeenkomst een akkoord te vinden.

Zonder nieuw steunpakket gaat dreigt voor Griekenland het failliet. (KVDA)

De Griekse premier Lucas Papademos is er niet in geslaagd om met de leiders van de regeringspartijen een akkoord te vinden over een nieuw besparingsplan dat de weg vrij moet maken voor een financiële injectie van de trojka. De gevraagde besparingen in de pensioenen vormen het voornaamste struikelblok. Het overleg duurde meer dan zeven uren, meldt de BBC. Nieuwe besparingen De zogenaamde trojka, vertegenwoordigers van de Europese Unie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds, eisen dat de Griekse regering met een nieuw programma van besparingen en hervormingen instemt alvorens het licht op groen gaat voor een nieuw financieel steunpakket ter waarde van 130 miljard euro. Na afloop van een beraad van de leiders van de regeringspartijen bleek dat één aspect van het besparingsprogramma voor de Grieken moeilijk verteerbaar is. Het zou gaan om de gevraagde besparingen in de pensioenen. Daar zou volgens de staatsradio 300 miljoen euro gesnoeid moeten worden. Grote druk Minister van Financiën Evangelos Venizelos zei te hopen dat de ministers van Financiën van de eurozone donderdagavond in Brussel "een positieve beslissing" zullen nemen met betrekking tot het steunpakket. Toch staan de Griekse politieke leiders onder grote druk om voor die bijeenkomst een akkoord te vinden. Zonder nieuw steunpakket gaat dreigt voor Griekenland het failliet. (KVDA)