Experten verwachten niet dat Papandreou Obama om directe hulp zal vragen. Papandreou zou veeleer geïnteresseerd zijn in een nauwe samenwerking in de strijd tegen speculatie.

Griekenland en Europa hebben al initiatieven genomen voor een sterkere regulering omtrent speculatie. "En ik hoop dat er een positief antwoord is langs deze kant van de oceaan", aldus Papandreou.

Papandreou waarschuwde voor het gevaar dat de dramatische schuldencrisis van zijn land voor een nieuwe globale financiële crisis zou kunnen zorgen.

Experten verwachten niet dat Papandreou Obama om directe hulp zal vragen. Papandreou zou veeleer geïnteresseerd zijn in een nauwe samenwerking in de strijd tegen speculatie. Griekenland en Europa hebben al initiatieven genomen voor een sterkere regulering omtrent speculatie. "En ik hoop dat er een positief antwoord is langs deze kant van de oceaan", aldus Papandreou. Papandreou waarschuwde voor het gevaar dat de dramatische schuldencrisis van zijn land voor een nieuwe globale financiële crisis zou kunnen zorgen.