De Griekse economie, die de afgelopen jaren door een diep dal ging, groeide vorig kwartaal met 0,7 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

In de hele eurozone kwam de groei volgens de nieuwe cijfers uit op 0,2 procent. Deze schattingen weken niet af van de eerste raming, die vorige maand werd gepubliceerd.

In België bedroeg de bbp-groei in het derde kwartaal 0,3 pct tegenover het voorgaande kwartaal. In Nederland bleef de groei vorig kwartaal steken op 0,2 procent. Duitsland boekte een plusje van 0,1 procent, Frankrijk van 0,3 pct.

De Griekse economie ontworstelde zich dit jaar uit de diepe recessie van de afgelopen jaren. Het land is echter nog lang niet uit de problemen. Zo is de werkloosheid nog altijd torenhoog en heeft Griekenland ook nog altijd een zeer grote staatsschuld.

Maandag spreken de ministers van Financiën van de eurolanden weer over de mogelijke verlenging van het Europese hulpprogramma voor het land.

De Griekse economie, die de afgelopen jaren door een diep dal ging, groeide vorig kwartaal met 0,7 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. In de hele eurozone kwam de groei volgens de nieuwe cijfers uit op 0,2 procent. Deze schattingen weken niet af van de eerste raming, die vorige maand werd gepubliceerd. In België bedroeg de bbp-groei in het derde kwartaal 0,3 pct tegenover het voorgaande kwartaal. In Nederland bleef de groei vorig kwartaal steken op 0,2 procent. Duitsland boekte een plusje van 0,1 procent, Frankrijk van 0,3 pct. De Griekse economie ontworstelde zich dit jaar uit de diepe recessie van de afgelopen jaren. Het land is echter nog lang niet uit de problemen. Zo is de werkloosheid nog altijd torenhoog en heeft Griekenland ook nog altijd een zeer grote staatsschuld. Maandag spreken de ministers van Financiën van de eurolanden weer over de mogelijke verlenging van het Europese hulpprogramma voor het land.