Griekenland zal in 2014 voor het zevende jaar op rij in recessie verkeren en zal waarschijnlijk nieuwe financiële steun nodig hebben. Zo luidt de boude prognose van de OESO, die daarmee brandhout maakt van eerdere voorspellingen van de Griekse regering, die voor volgend jaar mikt op economische groei.

Griekenland heeft volgens de OESO wel een aantal mogelijkheden om de concurrentiekracht aan te vuren. Daarbij zou de Griekse regering 555 regels en wetten moeten aanpassen om de eigen economie vooruit te helpen. De OESO houdt er in dat geval rekening mee dat haar aanbevelingen de Griekse economie met ruim 5 miljard euro - of 2,5 procent - kunnen laten groeien, doordat ze de koopkracht van consumenten verbeteren en bedrijven in staat stellen om efficiënter te werken.

De organisatie wijst onder meer op regels die de concurrentie beperken, zoals de bepaling dat verse melk maximaal 5 dagen mag worden bewaard en dat medicijnen alleen door apotheken mogen worden verkocht. Daarnaast zijn veel regels verouderd en gelden er in Griekenland veel bepalingen die de prijzen onnodig opdrijven, luidt het. (Belga/BO)

Griekenland zal in 2014 voor het zevende jaar op rij in recessie verkeren en zal waarschijnlijk nieuwe financiële steun nodig hebben. Zo luidt de boude prognose van de OESO, die daarmee brandhout maakt van eerdere voorspellingen van de Griekse regering, die voor volgend jaar mikt op economische groei.Griekenland heeft volgens de OESO wel een aantal mogelijkheden om de concurrentiekracht aan te vuren. Daarbij zou de Griekse regering 555 regels en wetten moeten aanpassen om de eigen economie vooruit te helpen. De OESO houdt er in dat geval rekening mee dat haar aanbevelingen de Griekse economie met ruim 5 miljard euro - of 2,5 procent - kunnen laten groeien, doordat ze de koopkracht van consumenten verbeteren en bedrijven in staat stellen om efficiënter te werken. De organisatie wijst onder meer op regels die de concurrentie beperken, zoals de bepaling dat verse melk maximaal 5 dagen mag worden bewaard en dat medicijnen alleen door apotheken mogen worden verkocht. Daarnaast zijn veel regels verouderd en gelden er in Griekenland veel bepalingen die de prijzen onnodig opdrijven, luidt het. (Belga/BO)