Vanaf dinsdag 24 juli gaan experts van de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) de boekhouding in Athene opnieuw onder de loep nemen.

"De Commissie heeft er vertrouwen in dat er in de nabije toekomst een beslissing zal genomen worden, maar het is weinig waarschijnlijk dat dit voor september zal gebeuren", aldus een woordvoerder van de Europese Commissie maandag.

Dinsdag komen experts van de kredietverleners - de zogenaamde troika - in Athene om de achterstand op te meten die de Griekse overheid heeft opgelopen bij het uitvoeren van de opgelegde besparingsplannen, privatiseringen en economische hervormingen in ruil voor internationale hulp.

Het zal uiteindelijk van de troika afhangen of en wanneer er een schijf van 31,5 miljard euro uit het geplande reddingspakket van 130 miljard euro wordt vrijgemaakt.

In de Griekse pers zag minister van Financiën Yannis Stournaras zich alvast gedwongen toe te geven dat de Griekse regering nog een hele weg moet afleggen om de 11,5 miljard euro aan besparingen te vinden die de kredietverleners eisen in ruil voor vers geld. (Belga/BO)

Vanaf dinsdag 24 juli gaan experts van de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) de boekhouding in Athene opnieuw onder de loep nemen."De Commissie heeft er vertrouwen in dat er in de nabije toekomst een beslissing zal genomen worden, maar het is weinig waarschijnlijk dat dit voor september zal gebeuren", aldus een woordvoerder van de Europese Commissie maandag.Dinsdag komen experts van de kredietverleners - de zogenaamde troika - in Athene om de achterstand op te meten die de Griekse overheid heeft opgelopen bij het uitvoeren van de opgelegde besparingsplannen, privatiseringen en economische hervormingen in ruil voor internationale hulp. Het zal uiteindelijk van de troika afhangen of en wanneer er een schijf van 31,5 miljard euro uit het geplande reddingspakket van 130 miljard euro wordt vrijgemaakt.In de Griekse pers zag minister van Financiën Yannis Stournaras zich alvast gedwongen toe te geven dat de Griekse regering nog een hele weg moet afleggen om de 11,5 miljard euro aan besparingen te vinden die de kredietverleners eisen in ruil voor vers geld. (Belga/BO)