De prijs van het edelmetaal is woensdag voor de tweede opeenvolgende dag gedaald, doordat beleggers de winst op het edelmetaal verzilverd willen zien. Dat is dan weer een gevolg van positieve economische berichten, zoals de onverwacht sterke stijging van de orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten.

Woensdagmiddag daalde de goudprijs met ruim 3 procent tot 1.775 dollar per troy ounce (31,1 gram). In de afgelopen maanden brak de goudprijs record na record, omdat beleggers uit angst voor een economische neergang op zoek gingen naar veilig geachte beleggingen, zoals goud en de Zwitserse nationale munt.

De goudprijs rondde maandagavond voor het eerst de kaap van 1.900 dollar per troy ounce. Dinsdag zakte de prijs al aanzienlijk, onder meer door de verwachting (of hoop) dat Ben Bernanke eind deze week nieuwe stimulusmaatregelen voor de economie zal aankondigen.

Door de hoop op een nieuw rondje stimulus klimmen de beurzen woensdag hoger. Op Euronext Brussel noteert de Bel20 2,89 procent hoger tot 2.200,36 punten. Verzekeraar Ageas mocht rekenen op een forse klim met 21,34 procent tot 1,33 euro. De verzekeraar dankt die winst aan de bekendmaking van de inkoop van eigen aandelen. KBC stijgt met 2,79 procent tot 18,78 euro en Dexia met 2,27 procent tot 1,58 euro.

(belga/BO)

De prijs van het edelmetaal is woensdag voor de tweede opeenvolgende dag gedaald, doordat beleggers de winst op het edelmetaal verzilverd willen zien. Dat is dan weer een gevolg van positieve economische berichten, zoals de onverwacht sterke stijging van de orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten.Woensdagmiddag daalde de goudprijs met ruim 3 procent tot 1.775 dollar per troy ounce (31,1 gram). In de afgelopen maanden brak de goudprijs record na record, omdat beleggers uit angst voor een economische neergang op zoek gingen naar veilig geachte beleggingen, zoals goud en de Zwitserse nationale munt.De goudprijs rondde maandagavond voor het eerst de kaap van 1.900 dollar per troy ounce. Dinsdag zakte de prijs al aanzienlijk, onder meer door de verwachting (of hoop) dat Ben Bernanke eind deze week nieuwe stimulusmaatregelen voor de economie zal aankondigen. Door de hoop op een nieuw rondje stimulus klimmen de beurzen woensdag hoger. Op Euronext Brussel noteert de Bel20 2,89 procent hoger tot 2.200,36 punten. Verzekeraar Ageas mocht rekenen op een forse klim met 21,34 procent tot 1,33 euro. De verzekeraar dankt die winst aan de bekendmaking van de inkoop van eigen aandelen. KBC stijgt met 2,79 procent tot 18,78 euro en Dexia met 2,27 procent tot 1,58 euro. (belga/BO)