Het gaat om de grootste boete ooit voor een Wall Street-instelling, deelde de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC donderdag mee.

Volgens de aanklacht had Goldman Sachs kernfeiten verkeerd voorgesteld of achterwege gelaten in een financieel product in verband met subprime hypotheekkredieten. Het machtige hefboomfonds Paulson & Co had Goldman Sachs zowat 15 miljoen dollar betaald om het investeringsproduct op te zetten, aldus de SEC, terwijl het fonds zelf op hetzelfde moment inzette op een ineenstorting van de Amerikaanse huizenmarkt. Goldman Sachs verzweeg de tussenkomst van het fonds echter, aldus de aanklacht.

In de schikking spreekt Goldman Sachs van een "fout" en "onvolledige informatie" in het marketingmateriaal voor het product.

Het gaat om de grootste boete ooit voor een Wall Street-instelling, deelde de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC donderdag mee. Volgens de aanklacht had Goldman Sachs kernfeiten verkeerd voorgesteld of achterwege gelaten in een financieel product in verband met subprime hypotheekkredieten. Het machtige hefboomfonds Paulson & Co had Goldman Sachs zowat 15 miljoen dollar betaald om het investeringsproduct op te zetten, aldus de SEC, terwijl het fonds zelf op hetzelfde moment inzette op een ineenstorting van de Amerikaanse huizenmarkt. Goldman Sachs verzweeg de tussenkomst van het fonds echter, aldus de aanklacht. In de schikking spreekt Goldman Sachs van een "fout" en "onvolledige informatie" in het marketingmateriaal voor het product.