Het Zwitserse bbp groeide in het tweede kwartaal 0,2 procent tegenover het voorgaande kwartaal. In de eerste drie maanden van het jaar werd nog een krimp van 0,2 procent opgetekend, waardoor de vrees voor een recessie -twee opeenvolgende kwartalen van negatieve groei- was ontstaan.

Ondersteund door gezinnen

Economen waren ook van een recessie uitgegaan, want ze rekenden op een krimp met 0,1 procent in het tweede kwartaal.

De Zwitserse economie worstelt met de dure frank, nadat in januari de minimumkoers met de euro werd losgelaten. Exporterende bedrijven en het toerisme kregen het zwaar te verduren.

De economie in het tweede kwartaal werd ondersteund door de uitgaven van de gezinnen en door investeringen. (Belga/NS)

Het Zwitserse bbp groeide in het tweede kwartaal 0,2 procent tegenover het voorgaande kwartaal. In de eerste drie maanden van het jaar werd nog een krimp van 0,2 procent opgetekend, waardoor de vrees voor een recessie -twee opeenvolgende kwartalen van negatieve groei- was ontstaan. Economen waren ook van een recessie uitgegaan, want ze rekenden op een krimp met 0,1 procent in het tweede kwartaal. De Zwitserse economie worstelt met de dure frank, nadat in januari de minimumkoers met de euro werd losgelaten. Exporterende bedrijven en het toerisme kregen het zwaar te verduren. De economie in het tweede kwartaal werd ondersteund door de uitgaven van de gezinnen en door investeringen. (Belga/NS)