"Grote financiële spelers zullen niet zo snel weglopen uit Londen," meent Dejonghe evenwel.

"De reden waarom dit financiële centrum in Londen zit, heeft uiteraard te maken met het lidmaatschap van de Europese Unie. Als je als bank in de EU een vergunning hebt om te bankieren in Groot-Brittannië, dan heb je automatisch een vergunning om te bankieren in Europa. Dat Europees paspoort zou kunnen wegvallen, afhankelijk van wat er onderhandeld wordt. Er zit bovendien een hele infrastructuur rond dat financiële centrum met advocaten, boekhouders, fondsenmanagers en verzekeraars. Maar de echte reden waarom Londen als financiëel centrum zo'n belangrijke rol heeft gespeeld in de wereld is volgens mij het rechtssysteem en de traditie. Naast Islamic Finance zijn er maar twee rechtssystemen die wereldwijd gelden bij internationale investeringen. Grensoverschrijdende deals zullen morgen niet plots volgens het Franse of Duitse recht verlopen."

"Als er inderdaad een winnaar uit de bus komt, dat zal dat het Amerikaanse rechtssysteem zijn", concludeert Dejonghe. Daardoor zou de Amerikaanse financiële sector nog aan belang kunnen winnen, en nog meer marktaandeel opslorpen van de Europese banken. Daarom zal Dejonghe zich als strateeg van Allen & Overy, een van de grootste advocatenkantoren in de wereld, nog meer gaan focussen op de Verenigde Staten in de komende jaren.

Het van origine Britse huis zal er op zoek gaan naar groei in de Amerikaanse markt. "Wij hebben 90 Amerikaanse partners op een totaal van 530, dat is niet genoeg. En we werken met 380 Amerikaanse advocaten op een totaal van een kleine 3.000, ook dat is onvoldoende. Daar zit dus zeker nog groei. "

Wim Dejonghe is te gast in Z-Talk Goossens op zaterdag 13 augustus vanaf 11 uur in de voormiddag. Of bekijk de volledige uitzending nu al hieronder.

"Grote financiële spelers zullen niet zo snel weglopen uit Londen," meent Dejonghe evenwel. "De reden waarom dit financiële centrum in Londen zit, heeft uiteraard te maken met het lidmaatschap van de Europese Unie. Als je als bank in de EU een vergunning hebt om te bankieren in Groot-Brittannië, dan heb je automatisch een vergunning om te bankieren in Europa. Dat Europees paspoort zou kunnen wegvallen, afhankelijk van wat er onderhandeld wordt. Er zit bovendien een hele infrastructuur rond dat financiële centrum met advocaten, boekhouders, fondsenmanagers en verzekeraars. Maar de echte reden waarom Londen als financiëel centrum zo'n belangrijke rol heeft gespeeld in de wereld is volgens mij het rechtssysteem en de traditie. Naast Islamic Finance zijn er maar twee rechtssystemen die wereldwijd gelden bij internationale investeringen. Grensoverschrijdende deals zullen morgen niet plots volgens het Franse of Duitse recht verlopen." "Als er inderdaad een winnaar uit de bus komt, dat zal dat het Amerikaanse rechtssysteem zijn", concludeert Dejonghe. Daardoor zou de Amerikaanse financiële sector nog aan belang kunnen winnen, en nog meer marktaandeel opslorpen van de Europese banken. Daarom zal Dejonghe zich als strateeg van Allen & Overy, een van de grootste advocatenkantoren in de wereld, nog meer gaan focussen op de Verenigde Staten in de komende jaren. Het van origine Britse huis zal er op zoek gaan naar groei in de Amerikaanse markt. "Wij hebben 90 Amerikaanse partners op een totaal van 530, dat is niet genoeg. En we werken met 380 Amerikaanse advocaten op een totaal van een kleine 3.000, ook dat is onvoldoende. Daar zit dus zeker nog groei. "