Het ANPCB is een amalgaam van bedienden. Een hele reeks bedienden valt eronder, onder meer wie in de groothandel werkt, in ict-bedrijven, drukkerijen of de glasnijverheid. Het is met 400.000 werknemers bovendien het grootste paritair comité van het land.

Zowat een derde van alle bedienden in de privésector valt onder het ANPCB.

De indexering van dat comité gebeurt eenmaal per jaar, in januari. Volgens prognoses van SD Worx staat de sector, net als in januari 2010, voor een negatieve indexering. De lonen zouden op 1 januari 2015 met 0,07 pct dalen. "Het gaat om prognoses. Absolute zekerheid is er maar op 23 december, als de indexcijfers van december bekend zijn", benadrukt Karine Warzecha, van het juridisch kenniscentrum van SD Worx.

In 2010 was er een negatieve indexering van 0,43 procent voor het ANPCB. (Belga/BO)

Het ANPCB is een amalgaam van bedienden. Een hele reeks bedienden valt eronder, onder meer wie in de groothandel werkt, in ict-bedrijven, drukkerijen of de glasnijverheid. Het is met 400.000 werknemers bovendien het grootste paritair comité van het land. Zowat een derde van alle bedienden in de privésector valt onder het ANPCB. De indexering van dat comité gebeurt eenmaal per jaar, in januari. Volgens prognoses van SD Worx staat de sector, net als in januari 2010, voor een negatieve indexering. De lonen zouden op 1 januari 2015 met 0,07 pct dalen. "Het gaat om prognoses. Absolute zekerheid is er maar op 23 december, als de indexcijfers van december bekend zijn", benadrukt Karine Warzecha, van het juridisch kenniscentrum van SD Worx. In 2010 was er een negatieve indexering van 0,43 procent voor het ANPCB. (Belga/BO)