"De Griekse regering heeft het erg lastig de bevolking van de ernst van de situatie en van de saneringsmaatregelen te overtuigen. Daardoor kan Griekenland schuldeisers op de markten onvoldoende geruststellen."

"Financiers van een noodplan, zoals Duitsland, aarzelen daarom. Ze zijn bang dat uiteindelijk zij alleen voor de rekening zullen moeten opdraaien. En zonder extra steun zal Griekenland het nog moeilijker hebben het met besparingen en belastingverhogingen te redden."

"Het is het klassieke coördinatieprobleem uit de speltheorie. De speler die het eerst reageert, is de pineut. Uit eigenbelang wacht iedere speler op de andere om te reageren. Daardoor boekt men geen vooruitgang, woekert het probleem verder en vergroot het risico op een chaotische afloop."

De volledige analyse is te lezen op de website van Pimco.

"De Griekse regering heeft het erg lastig de bevolking van de ernst van de situatie en van de saneringsmaatregelen te overtuigen. Daardoor kan Griekenland schuldeisers op de markten onvoldoende geruststellen." "Financiers van een noodplan, zoals Duitsland, aarzelen daarom. Ze zijn bang dat uiteindelijk zij alleen voor de rekening zullen moeten opdraaien. En zonder extra steun zal Griekenland het nog moeilijker hebben het met besparingen en belastingverhogingen te redden." "Het is het klassieke coördinatieprobleem uit de speltheorie. De speler die het eerst reageert, is de pineut. Uit eigenbelang wacht iedere speler op de andere om te reageren. Daardoor boekt men geen vooruitgang, woekert het probleem verder en vergroot het risico op een chaotische afloop." De volledige analyse is te lezen op de website van Pimco.